Конференция по въпросите за социалната мобилност и равните възможности, организирана от Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд (Eurofound) и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), се провежда в Париж.

Целта на форума е да бъдат обсъдени нови политики, които да помогнат на бързоразвиващата се мобилност, особено сред групите в неравностойно положение в ЕС и страните от Организация за икономическо сътрудничество и развитие.

Директорът на кабинета на генералния секретар на ОИСР Габриела Рамос откри събитието.

След глобалната финансова криза се забеляза рязък спад в жизнения стандарт на много хора, а икономическото неравенство значително се увеличи.

Затова и политическото внимание е насочено към разрешаването на тези различия.

Еднодневната конференция на високо равнище събира на едно място  интердисциплинарна група от международни експерти, политици и заинтересовани страни, за да проучват основните тенденции в социалната мобилност и как изглеждат те в различните държави.

В сесиите се разглежда и причината, поради която липсва мобилност и неравенство между поколенията, и какви политики трябва да бъдат приложени в областите на образованието, пазара на труда, здравеопазването, социалната защита, за да се подобрят възможностите и съответно социалната мобилност.

Заключителната конференция има за цел да определи единен, по-интегриран подход, който да помогне за развитието на възможностите и да насърчи възхода на социалната мобилност.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!