На 25 май тази година ще влезе в сила новият европейски регламент за личните данни. Във връзка с това министърът за европейското председателство Лиляна Павлова, министърът на транспорта Ивайло Московски и председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов ще открият конференция по темата.

Новият регламент влиза в сила по време на българското председателство и ще бъде задължителен за всеки бизнес, опериращ с лични данни. Той ще наложи съществена промяна в работата на фирми и организации, които оперират с личните данни на европейски граждани – от спазването на редица разпоредби до определянето на значителни санкции за нарушителите.

Регламентът за личните данни е най-важната промяна в регулирането на неприкосновеността от 20 години насам. Промените в него са се наложили заради бързото развитие на информационното обслужване и новите цифрови професии. За първи път правилата ще важат и за държави извън ЕС, като глобите за нарушение могат да достигнат до 4% от глобалния оборот. С новите правила ще бъдат засилени и правата на отделните граждани.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук