В два поредни дни – София (24 юни) и Пловдив (25 юни), ще се състоят концерти на група P.I.F. Те ще бъдат посветени на вокалиста на групата Димо Стоянов.

Димо почина миналия декември, на 45-годишна възраст, вследствие на усложнения, причинени от Covid-19.

„Приказката“ на P.I.F. ще разкажат заедно с момчета от групата и певците Ерсин Мустафов (Jeremy?), Свилен Ноев (Остава), Графа и Дичо.

Концертът в София ще се състои в Арена София – Колодрума в Борисовата градина, на 24 юни и на Младежки хълм в Пловдив на 25 юни.

P.I.F. е създадена през 1992 г. от Димо Стоянов и Иван Велков във Варна. Точно там в средата на юни се състоя първият концерт от поредицата „Приказката P.I.F.“, последва и концерт в Бургас с участието на Прея, Дичо, Ерсин и Свилен.

За P.I.F. е ясно, че Димо не може да има „заместник“ и когато решават да посветят  „Приказката P.I.F.“ на него, канят приятели, които изпълняват песните им. Първоначално дори изпитват притеснение от факта, че някой друг ще излезе на сцената с тях на мястото на Димо. Певците обаче дават всичко от себе си, изпълненията им са заредени с чувство и емоции, точно така, както би искал Димо, казват от групата.

Генерираните приходи от концертите ще послужат, за да се подпомогне семейството на Димо.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!