Първият круизен кораб за туристическия сезон акостира днес на видинското пристанище. Чуждестранните туристи от кораба „Viking Lif“ ще посетят Белоградчишките скали и крепост. По програма следобед ще разгледат и крепостта „Баба Вида“ във Видин.

Според местната пристанищна администрация през новия туристически сезон на пристанище Видин се очаква да акостират над 300 круизни кораба. Сезонът традиционно започва през март, като за втора поредна година ще продължи до края на декември.

През предходните години обикновено активният сезон за туристическото корабоплаване по река Дунав приключваше през втората половина на ноември.

По данни на Община Видин през целия сезон на миналата година на видинското пристанище са акостирали 293 круизни кораба, с над 40 000 чуждестранни туристи.

Слизайки на българския бряг туристите посещават крепостта „Баба Вида“ и Белоградчишките скали и крепост. Програмата включва още пешеходна разходка в централната зона на Видин, велообиколка на крайдунавския парк, дегустация на местни ястия и вина. Част от групите посещават концерт-лектория на Симфониета Видин с музикални произведения от български композитори. Посещенията обикновено завършват с фолклорна програма на борда.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук