БСП, Корнелия Нинова
Корнелия Нинова и членове на БСП по време на изявление в централата на партията

Следващото Народно събрание ще започне работа с много ниска легитимност и това е притеснително за държавността и демокрацията. Така наречените партии на протеста отново нямат мнозинство и ако наистина искат да има правителство, ще се наложи да водят диалог с останалите. Това каза на брифинг на „Позитано“ 20 след края на изборния ден Корнелия Нинова.

Тя заяви, че поемането на лична отговорност и нейната оставка като лидер на БСП не стоят на дневен ред.

„Има много по-важни неща в държавата и в партията в този момент. Препотвърждаваме резултатите си от април. Очаквахме повече, но времето очевидно не ни стигна“, аргументира се тя.

По думите ѝ анализатори посочват, че много от по-възрастните гласоподаватели за БСП не са отишли да гласуват, защото са били изплашени от задължителния машинен вот. „Това е една от причините за резултата, който партията ни има“, добави Нинова.

Корнелия Нинова заяви, че левицата има готовност да подкрепи партията на Слави Трифонов, ако решат да реализират евентуален мандат. Но,няма да е безусловно.

„Този път ще чакаме ИТН да ни поканят и да говорим за политики“, категорична бе лидерката на БСП.

Тя окачестви ниската избирателна активност „като безпрецедентна откакто се правят избори в България“.

„Нямаше истински политически дебат, ГЕРБ воюваха със служебния кабинет, ИТН мълчаха. Това е наказателен вот към всички нас, че за 3 месеца 2 пъти предизвикваме избори. Няма сериозна промяна в изборните резултати, не се състоя протестната вълна и отново сме в изходна точка“, обясни Нинова.

Лидерът на БСП се обяви за бързо съставяне на редовно правителство.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук