Двама от пасажерите на кораба „Diamond Princess” починаха в следствие на коронавируса. Круизният плавателен съд е задържан в Япония. Това са първите жертви на заразените с вируса пътници.

Според местни медии жертвите са починали в болница. Единият е мъж на около 80 години, а вторият – жена, чиято възраст не се уточнява.

В продължение на 14 дни пътниците и екипажът на „Diamond Princess” бяха поставени под карантина в японското пристанище Йокохама, за да предотвратят разпространението на заразата.

Първоначално на Diamond Princess имаше 3,7 хиляди души. В резултат на направените тестове коронавирусът беше открит при 621 души.

Междувременно Китай отчете най-големия спад в новите случаи на заразяване с коронавируса от близо месец.

Националната комисия по здравеопазване заяви, че над 74 500 души са заразени в цялата страна от вируса, който за пръв път се появи в централната провинция Хубей през декември.

Броят на починалите вчера достигна 2118, след като беше съобщено за 114 нови смъртни случая – повечето в провинция Хубей, най-тежко пострадалия епицентър на огнището.

Повечето от новите случаи са в столицата на провинцията Ухан, където за първи път се появи вирусът.

Здравната комисия на Хубей заяви, че намалява броя на съобщените по-рано случаи в редица градове в провинцията с 279.

Извън провинция Хубей броят на случаите на заразяване непрекъснато намалява, като вчера са регистрирани само още 45 нови случая.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!