Костадин Костадинов

Единственият мандат, който ще подкрепим, е мандатът на „Възраждане“, заяви председателят на партията Костадин Костадинов на излизане от БТА. Той посочи, че са готови със свой състав на кабинет. „Възраждане“ е готова да вземе третия мандат, ако президентът реши такова нещо, допълни Костадинов. Най-вероятно отиваме на нови избори, коментира той.

От „Възраждане“ напуснаха пресконференцията, която беше насрочена за 10 часа. Още в самото начало той призова медиите „Дневник“, „Капитал“, „Медиапул“ и „Клуб Z“ да напуснат залата в БТА, защото са „жълта преса, финансирана от чужбина“. Това не се случи и лидерът на „Възраждане“ напусна, след което разговаря с представители на медиите отвън.

Интересно е поведението на лидера на Възраждане към медиите, при положение, че самият той беше разобличен като ключов разпространител на руската пропаганда у нас, а проруската ориентация на партията му, заради която често пренебрегва българските интереси, е всеобщо известна. Да не споменаваме и обвиненията които му отправи бившата му съпартийка Елена Гунчева, включително че е забранявал на хора от неговата партия медийни изяви.

Относно съставяне на правителство с мандата на ГЕРБ, на излизане от сградата Костадинов каза, че сега , доколкото разбира, ще започнат някакви преговори да се водят. „Останах изключително изумен от състава на преговорния екип, който е определен. Честно казано доста ме развесели“, коментира той.

Председателят на „Възраждане“ обяви, че на свой ред ще излъчат преговорен екип за разговори с останалите политически сили в парламента по друга тема – влизането на България в еврозоната. Наясно сме с това, че в парламента, като изключим „Възраждане“, всички останали са за унищожаването на българския лев и за приключването на българската финансова независимост, посочи той. Затова от „Възраждане“ смятат, че трябва да има референдум по темата и ще търсят подкрепата останалите политически сили за свикването на такъв. Ако не я получат, ще събират подписи.

Попитан дали ще носи отговорност за провала на сформирането на правителство, Костадинов каза, че „това правителство в момента се сформира в американското посолство“. По думите му разговорите там не спират.

Най-важното е България да продължи да живее в мир, защото правителството, което в момента се създава – т.нар. евроатлантическо правителство, има една основна цел и тя е да вкара България във войната, коментира Костадин Костадинов. България няма нужда от евроатлантическо правителство, България има огромна нужда от българско правителство, каквото няма от десетилетия наред, смята той.

Костадинов каза, че ако третият мандат отиде при тях, ще предложат политиките, които и досега са предлагали – на първо място защита на българската финансова независимост, за да не се допусне унищожаването на българския лев, антиинфлационни мерки, каквито са предложили още декември миналата година, после януари и февруари и не са били приети. Имаме готова демографска програма, която ще предложим, посочи още той във връзка с последните данни на официалната статистика за населението в страната.

Популистичните твърдения на Костадинов, неподкрепени с никакви доказателства продължават и са се превърнали в негова запазена марка. За съжаление голяма част от българското общество явно им вярва, съдейки по резултата от изборите в неделя. Жалко, че ще остане излъгано.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук