Продължават консултациите на президента Румен Радев с парламентарно представените партии за съставяне на кабинет. След ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, трети на „Дондуков“ 2 дойдоха представители на „Възраждане“.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов каза, че партията е готова да управлява и не пропусна да направи реклама на искания от тях референдум.

За „Възраждане“ е важно да има политическа стабилност, но тя да не е на всяка цена.

„Готови сме да представим собствен кабинет. Най-напред обаче трябва да се приеме бюджет“, посочи той.

И подчерта, че първите две партии нямат разписана законодателна програма, за разлика от „Възраждане“.

„В предишното НС постигнахме мнозинство за законопроекта за контрол на главния прокурор. Важно е в никакъв случай да не се подменя волята на българския избирател. Правят се опити да се суспендира въпросът за провеждане на референдум за запазване на българската валута. Проверката на подписката ще приключи в понеделник или вторник и ще се види, че всичко е изрядно. След това ще приключи и проверката в ГРАО, предвидена в закона. В първата десетдневка на май ще стане ясно, че за този референдум има над 400 000 подписа и задължително ще трябва да се проведе такъв. Всички разговори за еврозоната считаме за опит за пряка подмяна на волята на българския избирател и за пълзящ държавен преврат“, коментира още лидерът на „Възраждане“.

От своя страна Радев заяви, че парламентът трябва да навакса несвършената работа от предходния.

„Този парламент има да наваксва много несвършена работа. Неведнъж заявявахте, че ще бъдете опозиция, но тя също има важна роля в политическия процес. Очакваме този парламент най-малкото да приеме бюджет, за да се гарантира стабилността на страната“, каза държавният глава.

Днес на „Дондуков” 2 Радев ще посрещне и ДПС, БСП и „Има такъв народ”.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук