Костадин Костадинов
На снимката: Костадин Костадинов

На фона на протеста, организирани от ПП „Възраждане“ срещу зеления сертификат, лидерът им Костадин Костадинов най-сетне получи това, което искаше, а именно да види положителния тест на Никола Минчев, заради който голяма част от висшите държавници в момента са под карантина. Оказа се обаче, че не всичко в показания тест удовлетворява лидера на Възраждане.

По думите му на заснетия документ липсва име, а часът е многозначителен.

„Поисках от председателя на Народното събрание да предостави публично своя положителен тест за наличие на ковид-19. Днес той най-накрая е благоволил да го направи. Това е снимката от неговия личен профил. Две неща обаче са притеснителни:

  1. Никъде не се вижда името на човека, комуто е правен този тест.
  2. В горния ляв ъгъл е поместен час. Ако това е часът на направата на теста, то той показва 9:57. Това значи, че Минчев го е направил сутринта на 10 януари, разбрал е, че е болен (ако приемем, че показаният тест е негов), и след това е отишъл на КСНС, знаейки какво ще последва.
  3. Ако това не е часът на теста, а някакъв друг час, остава отворен въпроса кога точно е направен този тест? При условие, че КСНС приключи в 20 ч., а първата новина за това, че Минчев има ковид, е в 20.23 (във вести.бг), тестът би трябвало да е направен за около 23 минути в извънработно време. Не че е невъзможно на теория, но на практика е много трудно осъществимо.

За мен въпросите след показаният от Минчев текст станаха още повече. За сравнение показвам моя тест от вчера, за да стане ясно как изглежда един истински лабораторен документ. Когато моят домашен арест, наречен карантина, свърши, ще му задам тези въпроси лично и публично. Надявам се тогава да изясним всички неясноти.

А иначе да е жив и здрав човека, както и близките му. В понеделник му нямаше нищо, сигурен съм, че и сега е така“, написа той във „Facebook“.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук