Колаж: Медиапул

Разгаря се задочната битка за чистота и непорочност между кандидат-кметовете Ангел Джамбазки /ВМРО/ и Волен Сидеров /Атака/. Двамата се призоваха взаимно за различни по вид тестове, като някои от тях не би трябвало да имат отношение към качествата на бъдещия кмет.

Докато Джамбазки настоява за тест за наркотици, Сидеров, който преди няколко дни обвини опонента си в хомосексуализъм, прикани кандидатите да си извадят медицинско свидетелство, че не са гей.

Ангел Джамбазки писмено покани своите конкуренти да си направят кръвни тестове в поликлиниката на Военномедицинска академия. Той смята, че е важно избирателите да знаят дали кандидатите използват забранени вещества, като „това ще е тест и за други зависимости“. Самият той, заедно с общинския съветник Карлос Контрера от ВМРО и Стефан Иванов, издигнат от НФСБ, доказаха с изследвания, че са „чисти“.

След като нарече в БНТ опонента си „гей, който трябва да води гей-парада“ и бе низвергнат от телевизията за възмутителното си поведение, Сидеров продължава да настоява за изясняване на половата ориентация чрез медицинско изследване. Той обаче изрази готовност да се подложи на тест за наркотици.

„Относно искането на един от кандидатите за кмет на София, всички кандидат-кметове да се подложат на изследване за наркотици, съм готов още утре да се изследвам за наркотици – декларира вчера лидерът на „Атака“ – Поставям обаче и изискване към всички кандидати за кметския стол на столицата от мъжки пол да се подложат и на медицинско изследване на сфинктера, което да докаже дали са хомосексуални или бисексуални.“

Той призова гей и бисексуалните кандидати да обявят това публично, за да не стават жертва на рекет и изнудване.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!