акулите
И акулата може да стане жертва

Това, което се случи на плажа на Миртъл Бийч, добре познат ваканционен курорт в Южна Каролина, е невероятно. Защото летяща акула никога досега не е била виждана. И все пак точно това стана.

Ашли Уайт от Ервин, Тенеси, била на балкона с изглед към плажа и се наслаждавала на почивката си и гледката към океана, когато изведнъж забелязала голяма птица, която се доближава към нея все повече. Това се оказало голям, много голям орел или кондор, който обаче изглеждал, че носи нещо.

Любопитна, жената грабнала телефона и започнала да снима. Това, което установила, е невероятно. Хищната птица всъщност носи акула – голяма опасна риба, на дължина близо два метра, която е уловена кой знае как и кой знае къде. Орелът я е сграбчил в ноктите си в смъртоносна хватка.

Орелът уверено направил кръг над плажа, докато Ашли продължила да заснема сцената. Наистина изключителното видео, публикувано в социалните медии и „Ю тюб“, е абсолютна рядкост, която съпоставя двата суперхищници, които природата е поставила заедно в този епизод от  вечната борба за оцеляване.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!