Любомир Аламанов
На снимката: Любомир Аламанов

Едно изказване на Борисов в кулоарите на парламента – три манипулации в него.

Твърдение 1: Не давал ДНК по казуса Барселонагейт, както и журналистите не били давали за техните деца.

Манипулацията: Журналистите не крият, че са родители на децата си. Не се притесняват, че ще дадат мотив за обвинение в пране на пари.

Твърдение 2: ГЕРБ не управлявали от две години и половина.

Манипулацията: Почти всички институции и административни единици все още се ръководят от кадри на ГЕРБ, съгласувани с президента. ГЕРБ може и да не са официално в изпълнителната власт, но техните кадри в администрацията блокират всеки опит за промяна.

Твърдение 3: Той, Борисов, сам бил построил метрото, парковете и шадраваните в София.

Манипулацията: Има едни еврофондове, които потекоха към България през 2009 г. и на практика всичко е построено с европейски или бюджетни пари. Колкото и да му се иска, Борисов нищо не е направил, освен да преразпределя наши пари. Това му е била работата, няма за какво да се хвали – просто разпределител на средства. При това, не особено добър, както е видно от жълтите павета. На практика ние даже не знаем как щеше да изглежда София, ако други партии управляваха и се грижеха за финансите на столицата.

Явно нищо като практика не е забравено. И докато ПП-ДБ обират негативите, че се опитват да реформират феодалното блато, което ни остави ГЕРБ, самите ГЕРБ с манипулации се опитват да трупат политически дивиденти.

Ако случайно бях комуникационен консултант на ПП-ДБ, щях да ги посъветвам да припомнят силно и ясно кой и как ни натика в този „стабилен застой“. Защото хората забравят, а манипулаторите не спират да лъжат.

Не е светло политическото бъдеще с такива манипулатори в него.

Текстът е публикуван във фейсбук профила на автора. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук