Камен Донев
Камен Донев

От „Движение за култура“ се обявиха в подкрепа на актьора Камен Донев. Исканията им вече са официално внесени в Министерството на културата. Те настояват за смяна на директора на Народния театър „Иван Вазов“ Васил Василев. Сред исканията им са още промени в наредбата за конкурсите за директори.

Вчера актьорът Камен Донев обяви в социалните мрежи, че напуска представлението „Животът е прекрасен“, което се играе на сцената на Народния театър.

По думите му причините са „крайна нетърпимост към ситуацията в Народния театър и безобразното, арогантно поведение на директора“.

„Последният инцидент доказва какво се случи в Народния театър. Започнал е пожар по време на представление при пълна зала. Освен че няма пожарникар в театъра, Василев е казал на Донев „Кой си ти, бе?“ и че пожарникар в театъра са комунистически отживелици. До края на представлението не е извикана пожарна. Това е риск за живота на над 700 души публика. Нещата са стигнали до кокал. Аз лично ще стигна до края“, каза актьорът Валери Йорданов.

„Все повече се изостря ръководството към Народния театър, като че ли има за цел да го унищожи. Хората в момента са настроени един срещу друг. Атмосферата ни е отровена. Така не се прави хубав театър. Уволниха страшно много хора от театъра, много други си заминаха и напуснаха сами“, каза от своя страна актрисата Албена Колева.

От Народния театър се придържат към позицията си от вчера. Според нея поведението на актьора Камен Донев е „манипулативно и непрофесионално“, което насажда напрежение и дестабилизира работата на институцията.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук