Лас Вегас - световната столица на хазарта и някои други забавления. Снимка: pixabay

Полицай, пристрастен към хазарта, ограби 3 казина в Лас Вегас, отмъквайки от тях общо 165 000 долара, съобщиха американски медии, цитирани от БГНЕС.

35-годишният Кейлъб Роджърс беше арестуван и след дълго разследване предаден на съда по обосновано подозрение в 3 различни грабежа. Според разследващите той ги е извършил в рамките на 4 месеца, използвайки служебното оръжие за сплашване на персонала в казината.

Прокуратурата смята, че полицаят е бил принуден да предприеме тази стъпка от пристрастеността към хазарта и свързаните с нея дългове. Според разследването Роджърс е извършил първите два грабежа през ноември 2021 г. и януари 2022 г. След третия обир през февруари 2022 г. специалисти по сигурността успели да го спипат на изхода и да го предадат на служителите на реда.

Роджърс ходел на обирите в класическа екипировка и никакви импровизации. Ползвал елементарна черна маска от вълнен чорап, тъмни дрехи и черни латексови ръкавици. След като касиерите му предавали парите, той ги прибирал в чанта, скрита под якето му. След това мъжът излизал и относително бързо изтичвал до колата, характерно накуцвайки с единия крак.

Твърди се, че по време на един от обирите Роджърс е използвал колата на брат си Джосая, за да избяга от местопрестъплението. По-късно, според показанията на Джосая, той го помолил да се отърве от колата.

По време на последния обир Роджърс пристигнал в казиното с миниван без номер, а предвидливо залепил жълт стикер и върху серийния номер на служебния си револвер „Колт“ 45-и калибър – едно доста впечатляващо оръжие, подобно на ръчен топ. Когато бил заобграден от охраната, Роджърс се опитал да стресне мъжагите с въпроса дали са „готови да получат по парче горещо олово“. Когато полицаите пристигнали на мястото обаче, мъжът веднага издекламирал името, ранга и идентификационния си номер.

По време на разпитите детективът попитал Роджърс дали не е могъл да направи нещо, за да не се стига до обирите, на което извършителят отговорил: „Нищо!“.

Адвокатът на провинения Ричард Покър твърди, че ФБР и полицията са притиснали двама свидетели, включително брата на Роджърс, да свидетелстват срещу подсъдимия. В момента Роджърс, който е служил в полицията в продължение на 7 години, докато не го арестували колегите му, остава в ареста. Изслушванията по делото му ще започнат скоро.

Интересното е, че мъжът все още не е уволнен от длъжността полицай, а е в неплатен отпуск – щатското правосъдие е желязно: невинен до доказване на противното.

Въпреки това, естествено, Роджърс го чака затвор – невинен, невинен, но при последния грабеж е хванат на местопрестъплението – с маска, ръкавици и пълна чанта чужди долари. В този ред на мисли американските медии добавиха и случая с арестуваната баба в Ню Орлиънс, която се опитала да ограби банка и почти успяла, но понеже по принцип ходела трудно, на връщане с парите се придвижвала с личната си проходилка, която оставила на паркинга на банката преди обира. Проходилката (от евтините) й била купена от общината в рамките на програма за помощ на възрастни хора.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук