Изгорялата кола на полицая
Снимка: Диана Русинова

Започна разследване срещу столичен полицай, който е причинил катастрофа и е избягал. При инцидента е пострадала една жена.

Със заповед на директора на Столичната полиция е разпоредена комплексна проверка в отдела „Специализирани полицейски сили“ заради катастрофата, в която е участвал полицай.

Вчера по обед в полицията е постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие между два леки автомобила на околовръстния път, в района на Чепинци.

33-годишна жена, управлявала една от колите, е била откарана в болница. Шофьорът на другото превозно средство – 34-годишен мъж, отказал тестване на място, като по-късно дал кръвна проба.

Установено е, че той е служител на отдела „Специализирани полицейски сили“ към столичната полиция и незабавно е отстранен от работа.

За случая съобщи първоначално в профила си във Фейсбук Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. Според твърденията ѝ автомобилът е бил запален край с. Чепинци, в близост до Околовръстния път на София.

„Оказа се, че водачът, който при маневра изпреварване на забранено за това място, е отказал полеви тест за алкохол и наркотици. Той също така е служител на МВР в СПС (Специализирани полицейски сили). Жената, с която живее също е служител на МВР във Второ РУ (според анонимна информация постъпила до мен)“, разказва Русинова.

Според нея в автомобила са открити флакони, наподобяващи т. нар. “райски газ”, балони и бутилки вероятно с водка.

„Странно защо този автомобил беше изоставен в канавката и часове по-късно изгоря.
Питам се какви хора работят в МВР и ни “пазят”?“, пише Русинова.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук