Джо Байдън и Ашли Байдън
На снимката: Джо Байдън и дъщеря му Ашли

На 20 януари 2021 г. ще встъпи в длъжност нов президент на САЩ. Когато Джо Байдън положи клетва като държавен глава, той ще доведе със себе си „Първото семейство“,  но не само първата дама Джил Байдън, но и сина им Хънтър Байдън и дъщеря им Ашли Байдън.

Джо Байдън и Ашли Байдън

Но какво знаем за бъдещата първа дъщеря, която ще влезе в ролята на Иванка Тръмп в Белия дом?

„Венити Феър“ представя дъщерята на Джо Байдън:

Родена на 8 юни 1981 г., Ашли е единственото дете на Джо и Джил. Тя има двама по-големи братя, Бо, който за съжаление почина от мозъчен тумор през 2015 г. и Хънтър. Двамата са синовете на Джо от първата му съпруга Неалия. (Трагедията бележи живота на Байдън: първата му съпруга също почина много млада, заедно с дъщерята на двойката Наоми, в автомобилна катастрофа.)

Ашли е активист за правата на животните

Още в началното училище младата Ашли открива, че марката за красота „Бон Бел“ тества продуктите си за красота върху животни. Обезсърчена, тя им пише писмо с молба да променят политиката си.

Страстта й вдъхновява и баща й. Когато тя се интересува от опазването на делфините, той започва да работи по Потребителския закон за защита на делфините с конгресмена Барбара Боксър.

Ашли е и филантроп

Не е изненадващо предвид интересите, които тя има от млади години. Ашли става социален работник и печели магистърска степен по предмета през 2010 г. от Училището за социална политика и практика към Университета на Пенсилвания.

Тя е работила в Делауерския отдел за деца, младежи и семейни услуги в продължение на 15 години и дори е обявена за една от днешните „40 души, за които трябва да внимавате“ в Делауеър.

Джо Байдън и Ашли Байдън

Някои от проектите, по които е работила, включват тези, които помагат за рехабилитацията на затворниците (той е открито против смъртното наказание), образова младите хора срещу насилието на банди и позволява на децата в центровете за задържане да създават изкуство, набирайки средства както за себе си, така и за общността си.

Джо Байдън и Ашли Байдън

Подобно на Иванка Тръмп и Ашли има своя собствена модна линия.

Но за разлика от Иванка, за благотворителни цели. През 2017 г. тя основава и стартира „Livelihood Collection“ на седмицата на модата в Ню Йорк, етична марка дрехи, която събра 30 000 долара за фондацията на Общността в Делауеър.

Джил Байдън и Ашли Байдън
На снимката: Ашли Байдън с майка си Джил

Логото, стрелка през буквите „LH“, е в знак на почит към покойния й брат Бо: „Това беше моят лък. Ракът му ме разкъса. Нямаше друг избор, освен да стрелям напред, да продължа, да продължа да се стремя към собствените си мечти „.

Подобно на Иванка, тя е омъжена за евреин

През 2012 г. тя се омъжва за Хауърд Керин, пластичен хирург и отоларинголог, на еврейско-католическа междурелигиозна сватба, след като брат й Бо ги запознава. За разлика от Иванка, нейната предшественица, тя не е приела юдаизма и остава практикуваща католичка. Керин има неофициална роля в екипа за реагиране на пандемия Covid-19, поради медицинската си история.

Вероятно Ашли ще работи по проблемите на жените по време на управлението на баща си

Докато майка й ще влезе в историята като първата първа дама, която работи извън Белия дом, Ашли може да предостави част от опита си в социалната работа на проблемите, пред които е изправена Америка.

Като част от президентската кампания на баща си, тя беше домакин на събитие за „Жените от Уисконсин за Байдън“, предвещаващо бъдещата й роля.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!