полицаи протест

След коалиционния партньор ВМРО и Синдикалната федерация на служителите в МВР реагира срещу предложението на група народни представители от ГЕРБ да върнат подоходния критерий за детските надбавки с аргумента, че парите са необходими за заплати на полицаите и допълнителното стимулиране на медиците. В писмо до медиите от синдиката настояват депутатите, опитали се да противопоставят служителите на МВР на родителите, да се извинят и да напуснат Народното събрание.

От най-големия полицейски синдикат са възмутени от предложението за промени в закона за бюджета и приемат  това като директна провокация към искането за по-голямо увеличение на  заплатите  на служителите в МВР, заяви председателят  Валентин Попов:

„За пореден път сме изключително дълбоко възмутени от поведението на политическата класа в България – крайно нахално, крайно цинично. Мисля, че тези хора, и го написах във Фейсбук, счупиха тъпомера“.

Синдикалният лидер припомни на законодателите, че полицаите също са родители, както и че не получават детски надбавки:

„Наши колеги, за разлика от уважаемите дами и господа народни представители, загиваха и вероятно ще продължат да загиват при изпълнение на служебните си задължения. Ние се опитваме, доколкото е по-силите ни, да се грижим за техните деца“.

От СФСМВР настояват  вносителите на предложението  да се извинят публично на полицаите и медиците, както и да напуснат парламента:

„Хора, опитали се да проведат подобна маневра, нямат моралното право да представляват българите в НС. Би трябвало наистина да се извинят за глупостта, която допуснаха и да се махнат от там“.

Валентин Попов заяви, че протестите на полицаите ще  продължат  до удовлетворяване на исканията им, като очаква подкрепа и от медиците.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!