Красен Кралев
На снимката: министърът на спорта Красен Кралев

“Имайки предвид важността на срещата и това, че Националният стадион е с много по-голям капацитет на трибуните, взехме решение да допуснем до 12 хиляди души, равномерно разпредели по секторите, като изискването е феновете да бъдат разположени през седалка. Нека феновете да бъдат отговорни и да спазват предписанията“. Това заяви спортният министър Красен Кралев относно финала за Купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив.

По-рано днес стана ясно, че на решаващия мач за трофея, който е насрочен за сряда от 19:15 часа на Националния стадион, максималният брой на публиката, която ще може да присъства, ще бъде увеличен. По принцип той е 4 хиляди зрители, но на този мач ще бъдат допуснати до 12 хиляди души.

„Имаме разочарование от поведението на част от феновете, тъй като знаете, че България е една от малкото страни, които направиха компромис и допуснаха посещението на фенове по стадионите, но те не спазиха предписаните мерки. Но имайки предвид важността на срещата и това, че Националният стадион е с много по-голям капацитет и трибуните, взехме решение да допуснем до 12 хиляди души, равномерно разпредели по секторите, като изискването е феновете да бъдат разположени през седалка. Нека феновете да бъдат отговорни и да спазват предписанията“, каза Кралев на извънреден брифинг днес.

Кралев посочи още, че отговорността за спазването на мерките е на Професионалната футболна лига.Той разкри и какви ще са новите противоепидемични протоколи за футболните отбори във връзка с епидемията от COVID-19.

„В момента заповедта изисква до 3-то число всеки месец да бъдат представени PCR тестове на всички играчи, треньори и служители на отборите. В периода между двата PCR теста в началото на всеки месец, отговорност за участниците ще носят лекарите на клубовете, като преди всеки мач те ще трябва да заверят с подпис, че гарантират здравето на играчите по отношение на коронавируса“, обясни той.

Финалът за Купата на България между отборите на ЦСКА и Локомотив Пловдив е в сряда от 19:15 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук