Бар Рафаели
На снимката: Бар Рафаели /снимка: www.krone.at, instagram/

Бар Рефаели, един от най-известните топмодели в Израел, е осъдена на тежка глоба и девет месеца общественополезен труд заради опит за укриване на данъци, съобщи Би Би Си.

35-годишната манекенка се призна за виновна, че умишлено изопачавала информацията в данъчната си декларация, докато живее в чужбина, за да избегне плащането на израелски данъци.

Съдът в Тел Авив постанови, че тя трябва да изплати не само всички неплатени данъци, но и глоба в размер на 730 000 долара.

Майката на Рафаели също бе призната за виновна за опит за укриване на данъци.

Ципи Рафаели, която беше моден агент на дъщеря си, беше осъдена на 16 месеца затвор. Освен това и тя беше глобена със 730 000 долара и ще трябва да изплаща данъци.

Разследването по техния случай продължава от 2015 г. И двете се признаха за виновни. Бар Рафаели призна, че от години не е информирала израелските данъчни служби за доходите си в чужбина, въпреки че нейните адвокати твърдят, че тя не крила съзнателно данъци, а просто е живяла в чужбина.

Майка й Ципи беше обвинена, че купува имоти, регистрира ги при свои роднини, опитвайки се да скрие източника на доходите.

За Бар Рафаели, която беше няколко години във връзка с актьора Леонардо Ди Каприо и дори е планираше сватба с него, това не е първият път, в който е замесена в скандални истории.

В Израел тя е критикувана за избягване на военна служба. А през 2015 г. е настоявала властите да затворят въздушното пространство над мястото на сватбата й с израелския бизнесмен Ади Езра.

През 2018 г. Рафаели участва в скандална реклама, където се появява облечена в никаб.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!