Красимир Янков
На снимката; Депутатът от БСП Красимир Янков

Има само няколко парламентарни партии, които ще ви отговорят, че не трябва да има предсрочни избори. Хората живеят зле и искат промяна. Това каза депутатът от БСП Красимир Янков, коментирайки политическата обстановка в страната в момента.

„Ние, като най-голяма опозиционна сила, трябва да сме готови по всяко време да отстоим позицията на първа политическа сила. На отсрещния тротоар на парламента стоят представители на знайни и незнайни политически проекти, крещят и замерват фасадата на сградата с подръчни неща и мечтаят да са в позицията на замеряните. Те най-много искат избори, защото ги приемат като възможност за кариера.”, каза Янков.

Янков посочи още, че състоянието на държавата в момента издава огромната нужда от промяна, а предлаганите промени от премиера към този момент не са достатъчни.

„Пачките, които Борисов сега размята за запушване на усти не могат да компенсират липсата на цялостна концепция за развитие на секторните политики.  Отчитаното от ГЕРБ нарастване на доходите на българите е цинизъм. Жизнения ни стандарт е несъвместим с този на граждани на Европейския съюз. Ще се огранича само с този показател, защото ако направим преглед на проблемите във всички сектори, интервюто ще набъбне до размерите на история на катастрофирала държава. Ситуацията, която налага избори не е просто политическа, а икономическа, социална. Няма как да поставиш в съзнанието на човек, който е работил цял живот и получава пенсия 300 лева или е висшист с два-три езика, който получава под 1000 лева, като приоритет съдебната реформа!”, посочи Красимир Янков.

В интервюто Красимир Янков коментира още и причините за непровеждането на извънредното заседание, което беше предложено от БСП и протестите, които вече продължават повече от месец.

Цялото интервю с депутата от  БСП Красимир Янков очаквайте по-късно днес в рубриката „Интервю” на ДЕБАТИ.бг.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук