кристиано роналдо

Кристиано Роналдо е бил разпитван от португалската полиция в началото на юни като свидетел в разследването срещу хакер за изтичане на информация за футбола, съобщиха местните медии.

Роналдо е бил изслушан като „свидетел и жертва“ в „пълна дискретност“ от съдебната полиция.

Нападателят на Ювентус беше една от основните цели на португалския хакер Руи Пинто.

Финансовите разкрития предизвикаха проблеми на Роналдо с испанските данъчни власти. Изтеклата от Пинто информация също разкри обвинения в изнасилване, които той отрича.

Пинто бе екстрадиран от Унгария през март и арестуван при завръщането си в Португалия.

Адвокатите му твърдят, че Пинто е „много важен европейски информатор“ и продължителното му задържане в досъдебното производство представлява организиран „съдебен тормоз“.

Португалските власти подозират, че Пинто е получил достъп до компютърните системи на португалската държава, футболния клуб на Спортинг Лисабон и инвестиционния фонд Doyen Sports и след това е публикувал поверителни документи в интернет.

След това хакерът изнудвал Doyen за пари, за да скрие компрометиращи документи, но той се защити, че е направил това, за да покаже нечестността във футбола.

Миналата седмица португалският седмичник Сабадо съобщи, че прокуратурата иска да разшири обхвата на разследването и да удължи задържането на Пинто.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!