Румен Радев
на снимката: президентът Румен Радев

Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

В 14 часа на „Дондуков” 2 ще отидат представители на правителството и на всички парламентарно представени партии.

Темата е „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“.

Само преди дни по време на лекция в УНСС Радев заяви, че очаква на този Съвет за национална сигурност да стане ясно какви са мерките, предприемани от България относно рисковете и заплахите за националната сигурност.

Той напомни, че преди почти една година /30 май 2017 г./ отново на КСНС са взети решения за изграждане на необходимите отбранителни способности, за модернизацията на Българската армия, както и за повишаване на социалния статус на военнослужещите. „Искам да чуя отговори какво трябва да се направи, за да бъдат изпълнени тези решения“, добави президентът.

Румен Радев подчерта, че по време на КСНС ще бъде разгледана обстановката в Сирия, както и на Балканите. „Какво правят съседите около нас, какви модернизационни програми разгръщат, какви разходи дават за въоръжение, както и какви модернизационни програми правим ние и мерките, които трябва да вземем. Колективната система за сигурност и колективната отбрана не неглижират изграждането на наш собствен отбранителен капацитет.

„Напротив, налагат го и трябва всички да го осъзнаем възможно най-скоро“, заяви Радев.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук