Снощи Кубрат Пулев се прибра в България от Лондон след загубата си от световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа. Пред чакащите го журналисти боксьорът заяви, че не съжалява за нищо и че продължава напред.

„За мен всичко това беше една мечта. Научих и хубави неща за себе си и не толкова хубави. Аз седя зад думите си и действията си и не се срамувам за нищо, което съм направил. Не желая и няма да се оправдавам – загубата си е моя. Щеше да ме е много яд, ако бях отказал мача заради разни неща. Падам, ставам, изтупвам се и продължавам“.

В събота вечерта Кобрата бе спрян от Джошуа с нокаут в деветия рунд във втория си опит да покори световния боксов връх, а снощи беше посрещнат от фенове и гайдари на Летище София.

„За мен в крайна сметка това е загуба и не очаквах и чак такова посрещане. Важно е, все пак мач за световна титла, но такава подкрепа не очаквах. Яд ме е, че не победих, защото знаете, като казвам нещо, значи е така. Когато казах, че искам да победя заради народа и хората, това наистина е вярно. Може би подготовката попречи, тя беше не толкова на ниво. Няма да се оправдавам, не обичам да се оправдавам. Ние имаме хубава приказка – тарикат мъж не писка. Приемам минусите за мен, загубата си е моя и това е. В крайна сметка, това е един спорт. Ако бях по-добре подготвен, можех и да победя. Можеше много неща да направя. Видяхте колко го беше страх от мен, и на пресконференцията, и на самия мач, чак страх не, но бяха много притеснени. Ръкавиците са малки, един удар можеше да реши двубоя. Страхуваха се от удара, страхуваха се от Кубрат Пулев. Имаше слабости той, както и аз, както и всеки един спортист. Каквото съм могъл в този момент съм го направил. Може да ме е много яд. В България специалисти на бокс, на футбол, на всякакви теми – много“, коментира Пулев.

Българският боксьор сподели, че тепърва ще обмисля следващите си стъпки в спорта.

„Нека да си отпочинем, да се приберем, да хапнем нещо – някаква хубава риба. Чисто боксово, ако имаше вариант да ми даде реванш, щеше да е интересно, но надали ще стане. Някой ден ще се откажа, но няма да е скоро. На самия кантар поведението ми беше уникално, супер. Отидох в неговия дом, в Лондон, в неговата публика, нашата публика не беше допусната, това, че са свършили билетите за една минута са пълни глупости. До последно воювах да има изобщо български журналисти, може би сте чули какви думи той отправи към мен. Това е бокс в тежка категория, съжалявам, че нашата нация не е толкова боксова. Той използва думата „pussy“, приемам, че аз съм виновен, че той го е казал…В една съблекалня ме завряха, точно два пръста над главата ми, което как човек да загрее в такава съблекалня, но не казвам, че това се е отразило на изхода от мача, вината да загубя е изцяло моя и в моята подготовка“, допълни Кобрата.

39-годишният Пулев заяви, че  е готов още сега да продължи да се бие. Но кой ще е следващият му съперник е рано да се каже.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!