Съли, Буш-старши
Съли, помощникът на починалия президент на САЩ Джордж Буш-старши

Вдигайки предна лапа като за поздрав, кучето-помощник на бившия президент на САЩ Джордж Буш-старши /починал на 30 ноември 2018/ се „закле“ да служи в националния медицински център „Уолтър Рийд“. На новата си „работа“ то ще помага на  инвалидизирани американски ветерани, както и на редовни служители.

Съли Буш стана известен като кучето, което се грижеше и беше непрекъсната компания на 41-ия президент на САЩ в последните етапи на живота му. В ротондата на Капитолия, след смъртта на Буш, верният помощник легна до ковчега на президента.

В своята нова роля в болницата на „Уолтър Рийд“, Съли ще има задълженията да осигурява подкрепа, успокоение и радост на ранени ветерани, на техните семейства и на колектива на болничното заведение. Той ще намалява стреса и ще засили позитивните чувства, казаха от медицинския център.

Жълтият лабрадор е едно от седемте кучета, които работят в комплекса в Бетесда, Мериленд. Според медицинския център заедно те реализират над 2 500 контакта и над 200 работни часа месечно. По данни на „Америкас ветдогс“ – организацията, която го е обучила, Съли е на възраст 2 и половина години.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!