На снимката: министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба
На снимката: министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба

“Единствената ви цел трябва да бъде Украйна да победи. Ако ясно дефинирате това като своя цел, вашите политики също ще се променят”.

Това заяви в Давос министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба. 

“Дори и най-добрите приятели на Украйна, които искрено помагат на държавата ни, все още се съмняват как ще завърши тази война”, уточни той.

Кулеба припомни призива на президента на Украйна Владимир Зеленски подкрепата за Украйна от партньорите да се увеличи, като очерта ключовите нужди на държава му към момента.

За украинския външен министър е от изключително значение Западът да разбере, че изходът от тази война трябва да бъде победата на Украйна. Като второ изключително важно нещо той посочи работата по санкциите срещу руската държава и икономика. За него по санкциите трябва да се работи бързо и засилено.

По-рано днес, отново в Давос, украинският президент определи като основно настояване на Украйна налагането на ембарго върху руския петрол.

В изказването си Кулеба призова и за бързото предоставяне на допълнителни тежко въоръжение на Украйна, включително ракетни системи за залпов огън. Украинският президент също призова за ракетни системи за залпов огън. 

Кулеба настоя още да бъде спрян вноса на руски нефт и газ, както и други стоки.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук