На снимката: Румен Спецов
Румен Спецов

Културистът Румен Спецов се връща като шеф на Националната агенция за приходите, реши правителството. Спецов бе назначен при редовния кабинет „Петков“ и освободен от служебното правителство на Гълъб Донев.

От днес Румен Спецов отново е назначен за изпълнителен директор на НАП, а досегашният ръководител на ведомството Борис Михайлов, който бе едно от първите назначения на служебния кабинет „Донев“, е освободен поради влошена събираемост на приходите от ДДС.

Румен Спецов оглавяваше приходната агенция от май 2021-ва до август 2022 година, а още в деня на представянето му медиите припомниха миналото му на културист. По-притеснително обаче бе, че се появиха съмнения, че Спецов е продал фирма с огромни задължения на малограмотно лице, за което бе назначена и проверка.

Тъй като е живял в Дубай, един от първите въпроси към него бе свързан с потенциално познанство с укриващия се там бизнесмен Васил Божков: „В Дубай живеят 3 милиона българи, това, че съм живял в София, свързано ли е с Делян Пеевски“, каза тогава Спецов.

Освобождаването му от правителството „Донев“ бе аргументирано с влошена събираемост, но самият Спецов определи причините като политически. В официалната биография, изпратена от Министерския съвет, той е описан като „висококвалифициран експерт с дългогодишен опит в Националната агенция за приходите и в областта на данъчната политика и законодателство, както и защитата на националната сигурност“.

По неофициална информация на БНР ръководителят на Агенция „Митници“ Павел Геренски вече е освободен от длъжност, а на мястото му се връща Павел Тонев. Засега официално съобщение по темата няма.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук