Зоологическата градина „Планкендайл“ в Белгия днес бе евакуирана, след като лъвица избяга от клетката си. Тъй като това е станало рано сутрин, по време на инцидента е имало само няколко посетители, се казва в съобщението на зоологическата градина. Всички те са били евакуирани. Причината, довела до бягството, не е уточнена в съобщението за случая.

След два неуспешни опита да приспят животното и да го заловят, на служителите се е наложило да убият непокорната лъвица. Според съобщенията за случая тя не е напускала района на зоопарка и в нито един момент от оперцията не е бил застрашен човешки живот. Самият зоопарк се намира на около 30 км от белгийската столица.

Този случай напомня за паниката в Софийския зоопарк през 2014 година, когато поради човешко невнимание тигърът Мъри избяга от клетката си и се разхожда около 3 часа във вътрешната зала на котките, минавайки в близост до майка с две деца. Преди да бъдат изведени, те са прекарали около 15 минути с огромния хищник, без да бъдат закачани. Мъри не е бил гладен, освен това е свикнал с хората – така се обясняваше кроткото му поведение.

Инцидентът все пак завърши по-щастливо за всички, защото Мъри бе приспан и отново заключен, без никой да пострада.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!