Лари Кинг

Легендарният водещ на токшоу Лари Кинг е хоспитализиран с COVID-19, според източник, близък до семейството, съобщава Си Ен Ен. 87-годишният Кинг е хоспитализиран в медицинския център „Cedars Sinai“ в Лос Анджелис повече от седмица, съобщава източникът. Поради противоепидемичните протоколи на болницата, трите деца на Кинг не са успели да го посетят, според източника.

Кинг, който има диабет тип 2, се е сблъсквал с редица медицински проблеми през годините, включително няколко инфаркта и петорна байпас операция през 1987 г. През 2017 г. Кинг разкрива, че е бил диагностициран с рак на белия дроб и е претърпял успешно операция за лечение. Той също се подложи на процедура през 2019 г. за лечение на ангина пекторис.

Собствените му медицински проблеми го вдъхновиха да създаде фондация „Лари Кинг Харт“, организация с нестопанска цел, насочена към подпомагане на неосигурени лица да плащат за здравни грижи.

Кинг беше домакин на „Лари Кинг на живо“ на Си Ен Ен в продължение на 25 години, интервюирайки кандидати за президенти, известни личности, спортисти, филмови звезди и други. Той се пенсионира през 2010 г., след като засне повече от 6000 епизода от шоуто.

Но не издържа да стои дълго извън светлините на прожекторите.

През 2012 г. той стана водещ на предаването „Лари Кинг сега“, излъчвано три пъти седмично по телевизия „Ора“, цифрова мрежа по заявка, която той съоснова с мексиканския телекомуникационен магнат Карлос Слим, според „Форбс“.

Миналата година две от децата на Кинг умряха в рамките на седмици едно от друго. Синът му, 65-годишният Анди Кинг, почина от инфаркт в края на юли, последван от дъщерята на Кинг, 52-годишната Чая Кинг, която почина през август малко след като бе диагностицирана с рак на белия дроб.

Туитър акаунтът на Кинг има 2,4 милиона последователи. Последният му туит беше на 26 ноември, когато той пожела на последователите си честит Ден на благодарността.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!