Лена Бориславова
Лена Бориславова. Снимка: Фейсбук

Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ – бившата началничка на кабинета на Кирил Петков в неговото правителство, публикува пост в профила си във Фейсбук. В него тя обяснява, че ПП-ДБ нямало да се коалират с ГЕРБ, ако не съществувал риск президентът Радев да ни отдалечи от Европа.

Бориславова не казва какъв е поводът за този пост, но можем да се досетим, защото по-рано днес държавният глава отправи поредната порция люта критика към управляващите от връх Шипка.

„С хората от записите и с техните ортаци от тъмните политически сенки ли да свикам КСНС? Не мисля, че това е в интерес на обществената сигурност“, заяви остро Радев на връх Шипка по повод необходимостта от събиране на Консултативния съвет за национална сигурност.

Ето какво написа Лена Бориславова в личния си профил. Публикуваме го без рекакторска намеса:

Иронията на днешния ден:

Ако не съществуваше рискът от поредни безрезултатни избори и Румен Радев да продължи да управлява страната като я отдалечава и излага в Европа, като сключва тайно договори с Боташ за руски газ?, като плаши народа с войни и студени зими, като контролира службите и назначения от него главен секретар на МВР; рискът да сме без бюджет (защото Радев отказа да го внесе през февруари), да не приемем законите по ПВУ (които служебните кабинети не написаха) и да загубим милиони европейско финансиране, може би нямаше да се стигне до тежкото решение да трябва да сглобяваме редовен кабинет с най-големия ни опонент.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук