левски

От „Левски“ излязоха със съобщение в допълнение на днешната пресконференция на изпълнителния директор Ивайло Ивков. На нея той сподели, че задълженията към НАП са се увеличили. В момента те възлизат на 11,5 милиона лева.

В съобщението, подписано от мажоритарния собственик Наско Сираков, е посочена банкова сметка, по която

феновете на „Левски“ могат да превеждат средства.

„Скъпи левскари,

В продължение на изявлението ми от вчера и вследствие на огромният интерес от привържениците за подпомагане на клуба за намаляване на задължението му към НАП – искам да посоча по долу банковата сметка, по която можете да превеждате средствата:

Първа Инвестиционна Банка

IBAN BG81FINV91501017360470

BIC FINVBGSF

ПФК ЛЕВСКИ АД

Тази дарителска кампания е първата, в която аз лично Ви призовавам да се включите. Всеки лев преведен по тази сметка отива директно в НАП и намалява задължението на клуба.

Очаквайте в най-скоро време пресконференция, на която ще бъде обявен план за набиране на допълнителен капитал на клуба чрез емитиране на акции.

Вярвам, че с общи усилия ще успеем да се справим и наберем така нужните на любимия ни клуб средства в този момент.

Искам да изкажа благодарност на генералния спонсор на клуба Palms Bet за съдействието и безрезервната подкрепа.

Ваш Наско Сираков“.

Ръководството на „Левски“ е пропуснало отлична възможност да погаси голяма част от задължението към НАП тази зима със собствени средства. План Б на „сините“ при провал с преговорите с „Юнайтед“, което в крайна сметка се случи, е включвал изходящи трансфери на двама основни играчи. Той е бил задействан от изпълнителния директор Иво Ивков, както и от старши треньора Станимир Стоилов. Около 6 млн. лева са били напът да постъпят в сметките на столичния гранд, но решение на „висшето ръководство“, както поясни самият Ивков, е осуетило тази възможност. В крайна сметка „Левски“ постигна споразумение с НАП, което доведе до запор на сметката на клуба, а 30% от приходите ще постъпват директно в държавната институция като погасителна вноска по задължението.

Още спортни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук