Веселин Марешки доброволно се отказва от имунитета си. Това става ясно от изявлението му във връзка с вчерашното заседание на Временната комисия по искането на главния прокурор Сотир Цацаров за даване на разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване срещу него, на което комисията разреши да бъде снет депутатския му имунитет като народен представител.

„Първо – към днешна дата има 5 дела, от които 4 са приключили с осъдителни решения на моите конкуренти, тоест те са приключили в наша полза. Единствено остава последното дело, което е за шамара и за т. нар. изнудвачество, което очакваме да бъде решено в най-скоро време”, обяви варненският бизнесмен.

Целта на Марешки бе да бъде дадена максимална гласност на проблемите по това дело. Той заяви, че това се е случило и следва той да изпълни своето обещание – още след първото заседание на анкетната комисия по случая, да се откаже от депутатската си защита.

За пореден път Марешки беше категоричен, че не би се занимавал с рекет за 5000 лв., защото бизнесът му върви добре и генерира печалби. Той се закани да съди държавата за ареста си, който по думите му, е бил незаконен. Очаква се адвокатите на бизнесмена да решат каква сума да поиска.

Припомняме, че в края на април главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемането на имунитета на Веселин Марешки във връзка с наказателно производство, образувано по внесен в съда обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна. Бизнесменът е подсъдим по две обвинения. Първото е за изнудване на наемател на пицария във Варна, при което според прокуратурата е действал заедно с Красимира Колева. А второто е за нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук