Лили Иванова
Лили Иванова

Българската поп-икона Лили Иванова създаде Фондация „Лили Иванова“, чиято цел е „популяризиране достиженията на българската музика и култура в страната и чужбина и повишаване на тяхното ниво“, съобщи Нова ТВ.

Цялото си наследство – духовно и материално, изпълнителката прехвърля на фондацията. В задълженията ѝ влиза „опазване и управление на имуществото на Лили Иванова след нейната кончина – движимо и недвижимо, финансови активи, права върху интелектуална собственост и др.“.

Лили Иванова, която винаги е казвала, че принадлежи на своята публика, отдавна обмисля как да бъде съхранено и след нея огромното ѝ творчество, което е втъкано в културния код на няколко поколения българи, казват от екипа ѝ. Затова във фокуса на дейността на Фондация „Лили Иванова“ първостепенно ще бъде съхраняване на творчеството на „най-големия български поп изпълнител за всички времена“ и опазване на името ѝ за бъдещите поколения като творец със съществен принос за българската култура.

В дългогодишната си кариера певицата винаги е показвала несломим дух и непрекъснат стремеж да се движи само напред и нагоре, следвайки световни професионални стандарти. В бъдещата си дейност Фондация „Лили Иванова“ ще следва нейния път – ще организира всякакви събития и дейности от културен характер – концерти, инсталации, изложби; ще изготвя документални, рекламни или художествени филми; ще издава книги, сборници и всякакъв род литературни, печатни или потребителски продукти, представящи Лили Иванова пред обществеността като една велика жена творец, превърнала се в икона.

Само така името на Лили Иванова ще живее в сърцата и на бъдещите поколения като пример на певчески и житейски феномен, отдаден на публиката и на музиката, посочват от екип LI.

Изпълнителен директор на фондацията е Лили Иванова, която в своята дейност ще бъде подпомагана от настоятелство.

Още новини за култура – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук