Лиляна Деянова остава в ареста. Това постанови Специализираният наказателен съд. Мотивът за решението на магистратите е, че има опасност Лиляна Деянова да извърши ново престъпление.

По отношение на възможността тя да се укрие, съдът не откри такава възможност, но подчерта, че обвинението срещу Деянова е тежко.

Пред журналисти Деянова заяви, че процесът срещу нея и нейния съдружник Мартин Димитров е репресия, както и че те са заложници, а не обвиняеми.

„Решението се виждаше, че е предизвестено тъй като беше написано и беше само прочетено, нямаше никакво значение какво се казва и какво коментирам аз или моята защита. Тъй като вчера имах възможност да се запозная с делото тъй като четири месеца откакто съм в ареста такава възможност не ми беше осигурена. Това, което искам да ви кажа е, че цялото това нещо срещу нас е абсолютна репресия, ние сме заложници и основната причина да стартира това разследване е сигналът, който ни подадохме за тол системата, за корупция, с документи… Цялото разследване срещу нас тръгва от уж желанието на прокурор Ангел Кънев да разследва пътната агенция. И в рамките на това разследване изведнъж то спира и се обръща срещу нас… А ние продължаваме да твърдим, че това е най-голямата корупционна схема в цялата държава. И ние сме подали в този сигнал, който е почти 600 страници към главния прокурор  още миналата година, документи, извадки от сървъри и информация, която показва как се контролира входа и изхода на тази система и как парите, които ние плащаме за винетки и за тол такси се крадат и няма никакъв контрол на държавата за тези пари. Нито един разпитан човек няма по този сигнал, който ние сме подали, целият сигнал се е обърнал срещу нас. Абсолютни двойни стандарти има в нашата държава и аз разбирам младите хора, които са навън”, заяви Деянова.

Деянова за втори път прави опит да излезе от ареста тъй като има проблеми с гърба, които лекарите от затворническата болница третирали единствено с болкоуспокояващи.

„В момента ние сме единствените с Мартин, които сме в ареста с катинар, идват 7 човека надзиратели, с началника на ареста, вратата ни се отваря само по три пъти на ден. До мен има обвинение за тероризъм, за убийства, но аз и Мартин сме най-опасните хора в тази държава.”

Деянова вече е стартирала процедурата да заведе дело срещу държавата в Страсбург, въпреки че достъпът на защитата до документацията по делото се оказва доста труден.

Обвинението срещу нея е за източване на средства от еврофондове. Според прокуратурата, заедно със съдружника си Мартин Георгиев те отчитали като продаден създаден от тях софтуер, но на практика сделки нямало. В групата е включен и брат ѝ Александър Деянов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук