Боливия, линч
Снимка: Ройтерс

Кметицата на малък боливийски град стана обект на атака от страна на протестиращи, които я извлякоха боса на улицата, омазаха я цялата в червена боя и насила й остригаха косата, съобщи Би Би Си. Патрисиа Арсе от управляващата партия „Мас“ беше предадена на полицията след няколко часа. Това е поредният свиреп сблъсък между подкрепящи управляващите и опозицията след скорошните президентски избори, като досега са загинали трима души.

Слухове, че двама опозиционни дейци са били убити наблизо при сблъсъци с привърженици на управляващия президент Ево Моралес накарали опозиционната демонстрация да поеме към кметството. Протестиращите обвиняват кметицата, че е насъскала поддръжниците на президента да пробият тяхната блокада и оттам я смятат за виновна за съобщените смъртни случаи, единият от които впоследствие се потвърди.

С викове „убийца“ маскирани мъже я извлекли на улицата до близкия мост. Там я съборили на колене и я остригали, а после я боядисали червена. Принудили я да си подпише оставката.

По-късно Арсе е била предадена на полицаите, които я завели в местно здравно заведение.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!