LinkedIn
LinkedIn

Linkedin пуска в платена почивка служителите си за седмица. Професионалната социална мрежа  дава на почти всички от своите 15 900 служители на пълен работен ден следващата седмица за почивка, тъй като се стреми да избегне прегарянето им и да позволи на своите служители да се презаредят, казаха от компанията пред AФП.

RestUp! от понеделник

Фирмата, собственост на Microsoft, заяви, че RestUp! седмицата, започваща в понеделник, има за цел да даде на служителите време за собственото им благополучие. „Има нещо вълшебно в това, че цялата компания си почива едновременно“, казаха от LinkedIn в отговор на запитване на AФП.

Доброволни каузи – прояви на доброта

През седмицата LinkedIn ще предостави на служителите, които може да се чувстват изолирани, възможността да участват в ежедневни дейности като доброволчество за достойни каузи чрез „произволни прояви на доброта“, според компанията.

„Основен екип от служители ще продължи да работи през седмицата, но ще може да планира почивки по-късно“, каза LinkedIn.

Работа от вкъщи

Големите технологични компании бяха сред първите в САЩ, които приеха работа от вкъщи миналата година, за да спомогнат за забавяне на разпространението на коронавируса, а повечето все още не са отворили напълно своите офиси. Twitter удължи дистанционната работа за неопределено време.

LinkedIn не очаква служителите да започнат да се връщат в офисите си до септември и планира да превърне в стандартна практика да им позволи да работят от вкъщи до половината от времето.

В средата на 2016 г. Microsoft купи LinkedIn за 26,2 милиарда долара, стъпвайки в света на социалните мрежи и добавяйки нов инструмент за усилията си за стимулиране услугите за бизнеса.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!