На снимката: Борис Джонсън и Урсула фон дер Лайен

Остават сериозни противоречия в преговорите между Лондон и Брюксел относно бъдещите им отношения след излизането на Великобритания от Европейския съюз. Страните ще продължат консултациите, а окончателната им съдба трябва да бъде решена до 13 декември, съобщава „Ройтерс“.

Агенцията се позовава на източник в британското правителство, след работната вечеря снощи в Брюксел между премиера Борис Джонсън и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

„Премиерът и Урсула фон дер Лайен се договориха да проведат допълнителни преговори между представителите на страните през следващите дни. Премиерът иска да бъдат проучени всички възможни начини за постигане на сделка. Премиерът Борис Джонсън и Урсула фон дер Лайен са се съгласили, че в неделя трябва да бъде взето твърдо решение за съдбата на диалога „, казва източникът и добавя, че разговорът, проведен в сряда вечерта, е бил откровен, но между страните остават“ много сериозни разногласия“

Британският премиер Борис Джонсън и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  се договориха, че до неделя трябва да вземат „твърдо решение“ за бъдещето на търговските преговори, съобщи високопоставен източник на британското правителство.

Той заяви, че след приятелска дискусия на вечерята в Брюксел, двамата политици са се съгласили, че остават „големи пропасти“ между тях.

Джонсън и Фон дер Лайен са се договорили за нови дискусии като се очаква още днес преговорите да продължат.

Днес в белгийската столица се събират лидерите на страните-членки на ЕС, които ще бъдат информирани от Урсула фон дер Лайен за хода на преговорите. Не се очаква обаче те да обсъждат или да вземат решения по Брекзит.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!