На снимката: Лилиан Бетанкур, наследницата на козметичния гигант "Лореал"

Краят на годината е време за равносметки и, разбира се, за класации. Неведнъж вече става въпрос за мнозина забогатели бизнесмени в тази парадоксална 2020 година. Порталът „Яндекс“ хвърля поглед към един не толкова популярен списък. Кои са 12-те най-богати жени за 2020 година?

12. Шейха Моза, Катар

Шейха Моза е майка на седем деца. Тя е втората от 3-те съпруги на 3-ия емир на Катар, шейх Хамад бин Калифа ал-Тани. Участва активно в политически и обществени дейности. Освен това отделя много време за развитието на технологиите и науката. Тя има няколко доста почетни докторски титли. Сега Шейха Моза е на 58 години.

Текущо състояние 10 милиона долара

11. Иванка Тръмп

Иванка е най-голямата дъщеря на Доналд Тръмп. Тя притежава няколко компании, които се развиват доста успешно. многократно е участвала в различни телевизионни програми. И дори пише книги. Съобщава се, че Иванка е спечелила парите си без участието на баща си. Сега Ивана е на 35 години и посвещава свободните часове на семейството си.

Текущо състояние 740 милиона щатски долара

10. Пенси Хо

Пенси е една от дъщерите на собственика на хазартна империя. Тя има 16 братя и сестри. обаче само тя успява да спечели милиарди. В същото време в момента състоянието й се оценява много по-високо от баща ѝ. Пенси Хо вече е на 54 години, но изглежда на не повече от 30.

Текущо състояние 3,4 милиарда долара

9. Маргарита Луи-Драйфус

Маргарита Луи-Драйфус (Богданова) Най-богатата рускиня. Тя наследи компанията и футболния клуб „Олимпик“ след смъртта на съпруга си. Маргарита се омъжи отново и има 2 деца. И тя лично заема поста изпълнителен директор в своята компания. Маргарита е на 55 години.

Текущо състояние 4,66 милиарда долара

8. Кери Перредо

Съпругът й Хуберт Перродо притежаваше една от най-големите частни петролни компании. След смъртта на съпруга си Кери получи част от наследството. В момента компанията се оглавява от сина им, докато самата Кери се занимава основно с благотворителна дейност. Кери е на 66 години.

Текущо състояние 5,3 милиарда долара.

7. Шарлот Казираги

Шарлот, внучката на Грейс Кели е 8-ма по ред на трона на Монако. Тя посвещава цялото си свободно време на конен спорт. А Шарлот работи в журналистическата сфера. В случая произходът на парите на Шарлот е очевиден – тя е наследила част от баба си. Шарлот е на 31 години – изглежда страхотно!

Текущо състояние 5,7 милиарда долара

6. Кристин Уолтън

Кристин, вдовица на наследника на веригата „Уолмарт“. Сега състоянието й постепенно намалява. В същото време тя остава една от най-богатите жени и жени филантропи в света. Кристин вече е на 68 години

Текущо състояние 6,1 милиарда долара

5. Айрис Фонтбона

Колкото и да е странно, Айрис също получава наследство след смъртта на съпруга си. Днес Айрис всъщност управлява семейния бизнес. Тя е на 74 години и изглежда много, много добре.

Текущо състояние 13,7 милиарда долара

4. Лорън Пауъл Джобс

Съдейки по познатото фамилно име, мисля, че всички вече са разбрали.  Да, Лорън, вдовицата на известния основател на Apple Стив Джобс. Сега Лорън се занимава с благотворителност. Тя е на 53 години.

Текущо състояние 20 милиарда долара

3. Сузана Клатен

Сузана, заедно с брат си, притежават доста значителен дял от компанията БМВ, който получават от баща си. Тя е и основател на фармацевтична компания. Обича да прекарва свободното време със семейството си. Сега е на 55 години.

Текущо състояние 22,5 милиарда долара

2. Алис Уолтън

Отново това фамилно име и наследници на основателя на „Уолмарт“ Алис, дъщеря на Сам Уолтън. Алис отвори собствен музей, събира колекция, обича изкуството. Алис е на 67 години.

Текущо състояние 55 милиарда долара

  1. Лилиан Бетанкур

Не е изненадващо, че Лилиан е най-богатата жена в света. Всъщност, въпреки възрастта си, тя продължава да работи. Лилиан е наследница на империята Лореал. И също така разработва собствена благотворителна фондация. Лилиан е на 94 години!

Текущо състояние 43,1 милиарда долара

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!