Огнян Минчев
На снимката: Огнян Минчев

Ще бъде трудно да се намери значима политическа фракция в България, която през последните 20 и няколко години да не се е облагодетелствала от „спонсорството“ на руските енергийни компании Лукоил и Газпром. Да очакваме точно от Радев да прекрати пряката колониална зависимост на институционалните политически решения на България от Москва би било непростима наивност.

Този път Дондуков решава поредната задача на метрополията – как да измамим ЕС и да заобиколим спирането на руския нефт и произведените от него продукти на европейския пазар. За тази цел е измислена поредната примитивна „врътка“ за заобикаляне на европейските правила чрез произволно разширяване на „дерогацията“.

Московските слуги се „отличиха“ дотам, че се стигна до немислимото – Лукоил щял да плаща данъци в България… Ти да видиш! Къде се е чуло и видяло метрополията да плаща данъци на колонията си!? Работата е там, че никой не се противопоставя на Радевата врътка около европейското ембарго на руския петрол. Очевидно в България няма партия, която безболезнено да може да каже – правилата, приети от ЕС за спиране на руския петрол са в полза на българския национален интерес.

Няма отърване от тази кремълска проказа и от уродливите й български слуги… Трябва самата империя да се срине до основи, та и ние да имаме някакъв шанс. Въпреки че какъв шанс – руските слуги с удоволствие ще станат китайски или всякакви други, само и само да продължава бизнесът с продажбата на България за паница леща…

Текстът е публикуван във фейсбук профила на автора, заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук