Христо Алексиев
На снимката: Христо Алексиев

Компанията „Лукойл Литаско“ е преместила дейността си у нас и ще плаща данъци. Това потвърди в блиц парламентарния контрол служебният заместник министър-председател по икономическите политики и служебен министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев.

„Тя вече плаща данъци тук. И догодина ще плаща данъци в България. Вие знаете, че авансово беше внесен и 90 милиона данък, което представлява 10% корпоративен данък, както и 33% данък, свързан с облагане на свръхпечалбите по регламент. Очакваме догодина около 600 млн. лева, във връзка с това, че пренесоха дейността си в България, да бъдат платени към бюджета от страна на „Лукойл“, каза още той.

Отговорът на служебния вицепремиер по икономическите политиките бе след въпрос на народния представител от ГЕРБ-СДС Делян Добрев, който поиска информация за това дали „Лукойл“ и „Литаско“ вече са преместили дейността си в България и формират ли печалбите си в страната.

„Смятаме да продължим с нашия законопроект, който е за компенсации на потребителите, предвиждащ да се изземат част от свръхпечалбите на групата „Лукойл“ във Фонда за енергийна сигурност“, отбеляза Добрев. Той посочи, че ще се радва, ако администрацията на служебния кабинет окаже съдействие при изготвянето на финалните текстове.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук