За повечето хора споделянето на една стая с двуметров алигатор е кошмар, но Филип Жилет има даже два. Наименувани Али и Гатор, двете влечуги ходят из къщата след 67-годишния французин заедно с още стотици други същества, включително някои от най-зловещите видове в природата, като гърмящите змии и тарантулите.

В продължение на две десетилетия херпетологът /човек, който изучава земноводните и влечугите/, е събрал колекция от 400 животни в своята къща в село на брега на река Лоара.

Кобра живее в масичка за кафе, 50-килограмова костенурка обитава градината, а през нощта Али, доминиращият алигатор от двойката, спи при Жилет, докато Гатор е на пост пред прага. Колекционерът казва, че двете животни са спасени от ферма за кожи, а повечето от другите са домашни любимци, които са омръзнали на стопаните си, подарени или изоставени.

Израснал в Южна Африка, Жилет станал водач на ловци и дори събирал трофеи от животни. Той претърпял промяна и оттогава се зарекъл да пази животните и да образова хората, които се плашат от тях. Смята, че животните не са добре разбрани.

20 доброволци работят в неговата асоциация „Инф-фауне“, която 3-4 пъти в годината прави пътуващо шоу из шопинг-центровете на Франция с разяснителна мисия.

Жилет има всички необходими разрешителни за притежание и транспорт на животни и поясни, че най-опасните змии се пазят в стая зад две отделни врати. Къщата му е пълна с терариуми и сметката му за ток е 2 000 евро на месец.

Местните хора не възразяват срещу необичайните си съседи и дори идват от време на време на кафе. Пожарникарите, обаче, са по-предпазливи и управлението е предупредило служителите си да не влизат в дома дори при спешен случай.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук