Людмил Рангелов
на снимката: Адвокат Людмил Рангелов

В специално интервю за ДЕБАТИ.бг адвокатът и бивш следовател Людмил Рангелов коментира спекулациите около доказателствата срещу предполагаемия убиец на Виктория Маринова Северин Красимиров.

По негови думи всички доказателства са абсолютно логични и няма причина да се съмняваме в това, което съобщават от МВР. Освен това по негови думи е напълно възможно Северин сам да е извършил убийството. Той разсея и съмненията, че ДНК на заподозрения е взето още когато той е бил 10-годишен.

„МВР не твърди, че има ДНК материал от регистрацията му, когато е бил 10-годишен. Всъщност такъв материал е взет по-късно, когато вече са достигнали до мястото, където е живеел, от негова кръв, от кръв на убитата и ДНСК материал, намерен на самото място. Така е направена съпоставката…А що се отнася до това дали може да го извърши сам – да, напълно е достоверно. Може би слава богу трябва да каже обществото, че той е 21-годишен, защото ако беше под 20-годишен към момента на деянието, нямаше да може да му бъде наложено и най-тежкото наказание.”

Рангелов бе категоричен, че съдът ще подходи с цялата строгост на закона към случая подари особената жестокост на деянието. Според адвоката обаче ако Северин признае деянието пред съда, ще му бъде наложено наказание между 20 и 30 години затвор, а не най-тежкото – доживотен затвор без право на замяна.

Адвокат Рангелов коментира и широкия световен отзвук, който получи убийството на Виктория Маринова. По негови думи обаче тази реакция е била преувеличена и международни институции и политици са реагирали още преди да се видят доказателствата и да стане ясно, че случаят няма общо с професията на жертвата.

Цялото интервю с Людмил Рангелов може да четете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!