камион, трупове

Във Виетнам няколко десетки семейства са в мъчително чакане, за да разберат дали техните близки не са сред 39-те жертви на хладилния камион в Англия. В страната се провеждат церемонии за изчезнали роднини, включително 19-годишна млада жена, съобщава Би Би Си.

Междувременно продължава полицейското разследване. 25-годишният Морис Робинсън е обвинен в убийството на 31 мъже и 8 жени, открити в Грейс, Есекс. Освен това му е повдигнато обвинение за нелегален трафик на хора и пране на пари.

След откриването на 39-те тела няколко семейства във Виетнам подадоха сигнали за изчезнали техни близки. Представител на VietHome – уебсайт за виетнамци във Великобритания, – заяви, че е предал на разследващите снимките на около 20 души, за които е съобщено, че са изчезнали.

Полицията заяви, че разследва „по-широка конспирация”. Появи се съобщение, че камионът вероятно да е бил част от конвой от три превозни средства, превозващи около 100 човека. Задържани са още четирима души, за които се смята, че са причастни към случая.

Първоначално полицията смяташе, че жертвите са китайски граждани.

Загиналите са носели „много малко” документи за самоличност, поради което разследващите трябва да разчитат на пръстови отпечатъци, ДНК и отличителни черти като татуировки или белези.

Междувременно бяха изразени опасения относно способността на Обединеното кралство да работи с европейски служители за борба с трафика на хора след Brexit. От Министерството на вътрешните работи, обаче, заявиха, че Великобритания ще продължи да работи с правоприлагащите органи на ЕС с или без сделка за Brexit.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук