Йордан Камджалов
На снимката: Йордан Камджалов

Аз съм абсолютен фен на науката и смятам, че там са свободните хора, но не вярвам в задължителността. В момента всичко е фокусирано върху COVID-a и пропускаме милиони жертви. Това заяви пред бТВ диригентът Йордан Камджалов в коментар по темата за възможността за имунизация срещу ковонавирус и на деца от 5-годишна възраст.

Той каза още, че се притеснява повече наркодилърите, които всеки ден са около училищата.

 „Целият свят е тотално объркан по отношение уважението си към човека. Човек заслужава да получава пълно участие в собствените си решения – трябва сам да решава дали да живее като Бог или като мравка“, смята Камджалов.

Според него положението е извънредно и България е изправена пред стресова ситуация, в която не може да вземе единично решение.

„Независимо какво се гласува, в каквато и да е посока, което да е задължително – задължителна минерална вода, задължителен хляб, задължителна ваксина, задължителен Моцарт, задължителен Чехов – на всичко това бих казал абсолютно не. Независимо от кое министерство идва. Никакви форми на задължителност не бива да се прилагат към хората. Единствената форма на задължителност е уважението – към хората и към себе си“, подчерта маестрото.

Камджалов каза още, че и той и петте му деца са преболедували COVID-19. Диригентът обърна внимание, че от това, което чува от хора, живеещи в Австрия и в Германия, става ясно, че с техните медии, с техните здравни системи и с тяхната демокрация е свършено. Според него се наблюдава перманентно уязвяване на хората чрез внасяне на несигурност. Това той определи като притеснително.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук