20 човека се събраха на обявения многохиляден протест с искане за отмяна на Закона за социалните услуги, въпреки че днес социалният министър Деница Сачева потвърди, че приемането на Закона, който трябваше да влезе в сила от 1 януари 2020г.,  ще бъде отменено с половин година. Протестът започна в 13:00 часа пред Народното събрание. Организатор е „БРЦК – Разбунена София”.

Протестиращите искат не само отмяна, а пълната забрана на Закона за социалните услуги, който според тях е с антисемеен характер, тъй като в него се предвижда неправителствени организации да бъдат доставчици на социални услуги. Това е възможно и в момента, но занапред се предвижда и засилен контрол над тези организации.

Припомняме, че днес социалният министър Деница Сачева потвърди отлагането на Закона за социалните услуги поради вълната от атаки в цялата страна, които той предизвика. Тя обяви, че подкрепя предложението на „Обединените патриоти” за отмяната и че тази половин година ще бъде използвана за  провеждане на нови обсъждания по темата.

Протестиращите обявяват, че те ще продължат публично да изразяват несъгласието си до пълната отмяна на Закона за социалните услуги, като протест ще има и утре пред Народното събрание с начален час 8:30.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук