Манфред Вебер, Северен поток 2
на снимката: Председателят на ПГ на ЕНП Манфред Вебер

ГЕРБ трябва да напомня на България, че гласът на българските евродепутати през последните 5 години се чуваше ясно, заяви кандидатът на ЕНП Манфред Вебер, който пристигна специално за централното предизборно събитие на ГЕРБ в София. Пред симпатизантите и членовете на ГЕРБ той заяви, че благодарение на евродепутатите на управляващата партия е спечелено доверието на Брюксел. Вебер още се зарече, че когато стане председател на ЕК, веднага ще започне работа за приемането на българия в Шенген.

„Бойко Борисов води уверено България в първите редици за повече благоденствие и сигурност. Остава много работа. Европа трябва да бъде континентът на свободата и мира. Не бива да приемаме за даденост постигнатите резултати. Спомнете си Брекзит. Напускането на Великобритания е поредният пример, че сме най-успешни, когато сме заедно“, отбеляза Вебер.

Той уточни, че е важно държавата да победи каналджиите.

„Първата ми повеля като председател на Европейската комисия (ЕК) ще е България да получи пълно членство в Шенген.“

В своето изказване премиерът Борисов припомни, че в началото на политическата си кариера Манфред Вебер не е обичал България, а сега е станал неин „първи защитник“ на европейската политическа сцена.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!