„Необосновано е увеличението на цената на тока и парното и нечестно спрямо българските граждани.“, това каза омбудсманът Мая Манолова, която участва във второто обществено обсъждане в КЕРВ тази седмица. Този път в заседанието участват и граждани.

Общественият защитник заяви, че продължава да се наблюдава порочната закономерност – при регистрирано намаление на цената на природния газ, цената на парното и на топлата вода да не се променят, а дори да се вижда увеличение.

Омбудсманът Мая Манолова, която присъства на двете обществени заседания преди дни, заяви, че дебатът в петък е постфактум за гражданите, тъй като на тях ще им се представят предложения без да са присъствали и да са коментирали.

Вчера Манолова изиска от регулатора Заявленията за утвърждаване на нови цени от 1 юли 2019 г. до 30 юни 2020 г. и приложените към тях годишни финансови отчети и доклади за дейността за 2018 г. на ЧЕЗ, ЕВН и Енерго-Про.

По време на общественото обсъждане, пред сградата на регулатора се събраха няколко пенсионери на протест срещу политиката на КЕВР и с викове срещу председателя Иван Иванов.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!