Мая Манолова

„Имам един въпрос към госпожа Фандъкова – защо процедурата за почистване на София, за избор на сметопочистващи фирми, се провежда сега, една година по-рано преди да изтече договорът на вече наетите фирми и какво се случва с обещанието да има общинско предприятие, което да поддържа чистотата в града. Това попита кандидатът за кмет на София Мая Манолова“.

Манолова и доброволци днес стартираха събирането на подписи в Южния парк.

„Няма обяснение защо след като договорите на сметопочистващите фирми изтичат след една година през август следващата година, поръчката се прави сега. Това е поръчка за близо половин милиард лева, за 5 години, което ще прехвърли и мандата на следващия кмет. Наистина нямам обяснение защо това се прави сега.

Също така е и притеснително, че едно от важните обещания дадени на старта на предния мандат – да бъде създадено и стабилизирано общинско дружество, което да се грижи за чистотата не беше изпълнено. Имам своите предположения, но отговорът трябва да го даде този, който е открил процедурата, а именно столичния кмет г-жа Фандъкова”, каза Манолова

И добави:

„Започваме неслучайно от Южния парк, защото превръщането на София в чиста и зелена столица ще бъде мой приоритет, основен приоритет в моята за програма за управление на София, което включва освен поддържането и разширяването, и създаването на нови паркове, но също така и поддържането и облагородяването на междублоковите пространства”, каза Манолова.

Манолова ще представи програмата си на 17 септември – Денят на София.

„Ще поканя медии, след това ще я оставя отворена до старта на предизборната кампания, за да могат столичани да я допишат, да я поправят , да направят своите предложения“, каза тя.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук