Веселин Марешки

„Нямам никакво намерение да бягам, ще се защитавам тук в България. Марешки не е изнудвач“. Това заяви пред Нова тв лидерът на „Воля“ и заместник-председател на българския парламент Веселин Марешки.

Той коментира присъдата от 4 години за рекет и изнудване. Марешки отрича обвиненията и твърди, че е искал наем за своя собственост.

„Аз ще бъде единственият българин, ако Върховният съд потвърди присъдата, който ще бъде осъден за това, че иска наем за своя собственост. Ще поясня – на мястото има два имота, единият е част от заведението, което моя семейна фирма е продала на Красимира Колева, така че много добре знам кое е мое и кое не. Наемателят на имота абсолютно беззаконно се е разширил в моя и трябва да стане ясно”, допълни лидерът на ВОЛЯ.

Политикът е категоричен, че по-голямата част от българите вярват, че той е невинен.

„Прокуратурата не се посвени да направи всякакви сценки, за да ме изкара злодей“, заяви лидерът на „Воля“ и добави, че Обвинението се е опитало да докаже, че той се е опитвал да подкупи съда, което не е вярно.

„Никой не понесе отговорност за този пасквил“, каза Марешки.

Коментирайки действията на прокуратурата той каза, че „във всяко стадо си има мърша, но не можем да обвиняваме хилядите прокурори, които си вършат работата заради един”.

Според него моментът за обявяването на присъдата е много добре подбран – тези дни трябва доклад за съдебната система в страната.

„С присъдата ми искат да покажат, че в България има осъден политик и съдебната система работи“, каза Марешки.

Той смята, че съдията е издал тази присъда, не защото е бил подкупен, а защото не е вникнал в детайлите на процеса или е бил сплашен от някого.

Марешки е категоричен, че искат да очернят името му:

„За четири години не можаха да намерят нито една корупционна сделка. Всички признават, че съм различен“.

Марешки посочи, че е важно какво ще реши съда на трета инстанция.

Според него ВОЛЯ ще има още един мандат в парламента. „Ние имаме какво да вършим”, обяви той.

На въпрос дали е убеден, че след станалото трябва да даде подпис от необходимите 160 за свикване на ВНС той отговори: „Аз съм убеден, че след като един плаж, според президента, е много по-стойностен от моята свобода, ще му направя оферта – абсолютно безвъзмездно да подаря плажа на президента, той да си подаде оставката и да стане един олигарх с плаж”, заключи Веселин Марешки.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук