Веселин Марешки
на снимката: лидерът на партия "ВОЛЯ" Веселин Марешки

Заместник-председателят на Народното събрание Веселин Марешки оглавява листата на коалицията „Воля – Българските Родолюбци“ на предстоящите избори за Европейски парламент.

Кампанията той официално обяви на пресконференция от новата си партийна централа в емблематичната сграда на “Раковски 134”, където се помещаваше СДС.

Листата е от 17 души. Освен от партията на Марешки, в коалицията са Народна партия „Свобода и достойнство“, Български земеделски съюз „Александър Стамболийски“, Българска социалдемократическа партия, Християндемократическа партия на България, ПП „Обединена социалдемокрация“.

Веселин Марешки и партньорите му поемат в битката за новите депутатски места в ЕП със слоган “Всички заедно да се изправим срещу грабежа“.

„Едно от важните ни послания, които задаваме е, че в България и Европа трябва да бъдат изпращани кметове, депутати, които са истински родолюбци, а не безродници“, поясни Марешки.

Едно от първите неща, с които би се заел той е темата за Истанбулската конвенция.

Според Марешки сегашните евродепутати Джамбазки и Бареков не намериха смелост за „третия пол“.

„Точно заради такива като тях по българските училища питат децата дали са момченца, момиченца или нещо друго. Ние категорично ще осветяваме такива хора и ще се борим да не попадат в който и да е парламент“, обясни лидерът на Воля.

Марешки използва случая да поиска оставката на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Юристите на партията ще проверяват дали с изявленията си Каракачанов не е издал слабите места по държавната граница.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!