На брифинг в парламента лидерът на „Воля“ Веселин Марешки коментира заявеното намерение от страна на БСП да започнат работа по подготовка на мотиви за вот на недоверие към кабинета заради политиката му сектор „Сигурност“. Той съобщи, че партията му няма да подкрепи вота на недоверие към правителството, защото е безсмислен.

„Парите не отиват при полицаите, лекарите и учителите, а отиват за корупционни сделки“, смята той.

Въпреки критиката му към управляващите за състоянието на сектора обаче „Воля“ няма да подкрепи усилията на БСП за сваляне на правителството.

Марешки отправи и пореден призив министърът на отбраната Красимир Каракачанов да подаде оставка, а причината за това стана инцидентът с хеликоптер Ми-17, при който загинаха двама военни пилоти, а трети член на екипажа бе тежко ранен. Лидерът на „Воля“ се закани дори от партията му да сезират прокуратурата за случилото се с аргумента, че до падането на машината се е стигнало заради „безхаберие и несвършена работа“.

От „Обединените патриоти“ защитиха своя министър.

„Не може да се използва един трагичен случай. Повреди и катастрофи са ставали по всяко едно време. Темата за състоянието на армията и бойната техника е друга тема. По нея Каракачанов е говорил предостатъчно. Вече и много пари се отделят за модернизиране на техниката. Не трябва да се използват такива случаи за искане на оставки“, смята председателят на парламентарната група Волен Сидеров.

Той определи призива за оставка на военния министър като „разтурване на управляващата коалиция“ и „пореден опит на Марешки да привлече вниманието към себе си“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!